موسسه تاریخ ادبیات کودکان، نامزد جایزه آساهی شد

«موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان» از سوی شعبه ملی دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان در ایران به عنوان نامزد دریافت جایزه آساهی ۲۰۱۶ معرفی شد‌.

به گزارش خبرنگار ایسنا، شورای کتاب کودک این موسسه را به سبب طراحی و اجرای طرح «با من بخوان» به عنوان نامزد جایزه جهانی آساهی ۲۰۱۶ معرفی کرده است.

کمیته جوایز شورای کتاب کودک که وظیفه گزینش بهترین برنامه ترویج خواندن در ایران و معرفی آن به دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان را برعهده دارد، درباره دلایل انتخاب این طرح به عنوان نامزد جایزه آساهی به نوآوری این برنامه و تاثیر عمیقی که در مناطق محروم به جای گذاشته است اشاره دارد.

داوران ایرانی بر این باورند که این طرح با داشتن معیارهایی همچون ارسال کتاب‌های باکیفیت برای کودکانی که در شرایط معمولی امکان دسترسی به این کتاب‌ها را ندارند و گزینش شیوه بلندخوانی برای سهیم شدن کتاب‌ها با کودکان و انجام فعالیت‌های پس از کتاب‌خوانی توانسته است تغییر قابل توجه و پایداری در رشد همه‌جانبه ذهنی کودکان به جای گذارد.

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان نزدیک به پنج سال است که اجرای این برنامه را که دارای بنیان‌های علمی و پژوهشی است‌، در مناطق گوناگون ایران با پیگیری و تلاش دنبال می‌کند. تاکنون برنامه «با من بخوان» با پشتیبانی جامع فرهنگی یاوری در جنوب خراسان و سیستان و بلوچستان و با پشتیبانی افراد نیکوکار در حاشیه و مناطق محروم شهرهایی همچون یزد، اصفهان، بم‌، آذربایجان‌ و تهران به اجرا درآمده است. بخشی از برنامه «با من بخوان» مجهز کردن کتابخانه‌های مناطق محروم با کتاب‌های باکیفیت است که تاکنون ده‌ها کتابخانه از جمله در دامغان‌، گمیشان‌، روستای خواجه نفس استان گلستان و اشنویه آذربایجان غربی به این طرح پیوسته‌اند. این پروژه همچنان در حال گسترش است.

جایزه آساهی هر دو سال یک بار به دو گروه یا موسسه‌ای اهدا می‌شود که با انجام فعالیت‌های چشمگیر، سهم پایداری در اجرای برنامه‌های ترویج کتاب‌خوانی کودکان و نوجوانان داشته باشند. فکر ایجاد این جایزه در بیستمین کنگره دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان در سال ۱۹۸۶ در توکیو مطرح شد. این جایزه شامل یک دیپلم و ۱۰ هزار دلار است و طی مراسمی در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب در بولونیای ایتالیا به برنده بهترین طرح اعطا می‌شود.

طرح "گسترش کتاب خواندن کودکان" از کشور روسیه، طرح "حقی برای خواندن" از کشور آرژانتین،"بذرافشانی در زمین خواندن" از کشور پرو و طرح "با من بخوان" از کشور فرانسه برخی از طرح‌هایی هستند که تا کنون موفق به دریافت این جایزه شده‌اند.

راهنما
دسته‌ها: 

کانال تلگرام موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان