www.amoozak.org
آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان از گونه آموزش جایگزین است. آموزش جایگزین جای آموزش رسمی می نشیند. به طور کلی آموزش های جایگزین برآمده از نیازهای کودکان است و اجبارهای آموزش رسمی را که وابسته به ساخت قدرت است، ندارد.
آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان از گونه آموزش باکیفیت است و ویژگی عمده آن آمیختن ادبیات کودکان با موضوع آموزش است. کودکان همیشه و همواره مشتاق شنیدن و خواندن ادبیات مانند شعر و داستان و دیدن نمایش هستند. هنگامی که داستان، شعر و نمایش با آموزش آمیخته می شود، انگیزه های کودکان برای آموختن درونی شده و درک و شناخت آن ها از سطح به ژرفا می رود.
آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان رویکردی جایگزین برای آموزش و پرورش رسمی و پایه است که میکوشد از ظرفیتهای ادبیات کودکان برای آموزش کودکان در دوره پیش دبستان و ابتدایی بهره ببرد. ادبیات کودکان به عنوان پدیدهای چند وجهی که هم از سازههای شناختی و هم از سازههای عاطفی در قالب نوشتار و تصویر و اجراهای نمایشی بهره میبرد، این توان را دارد که جایگزینی مناسب برای رویکردهای خشک آموزشی با محتواهای کسالت بار باشد.
گرایش کودکان به ادبیات، ریشه در جادو و کششهای زبانی دارد. زبان که عامل پیوند کودک با جهان خود و جهان دیگری است چنان گنجایشی دارد که میتواند فضاهای تخیلی برای کودک بسازد، فضاهایی چون جهان افسانهها که کودکان را شیفته خود میکند و در بستر این فضاها آن چه که باید با زبانی دوستانه و عاطفی به آنها آموزش میدهد.