فراخوان همکارى به آموزگاران و فرهنگیان شهرهاى آذربایجان در دهه ٤٠ و ٥٠

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان که درباره آموزش و ادبیات کودکان به زبان آذری از دوره مشروطه تا ١٣٤٠ پژوهش هایی انجام داده و در جلدهاى ٤ و ٧ تاریخ ادبیات کودکان ایران منتشر کرده است، در ادامه کار تلاش بسیار کرده است که درباره آموزش و ادبیات کودکان در سال های ١٣٤٠ تا ١٣٥٧ اطلاعاتى گردآورى کند. متاسفانه به نظر می رسد در این دوره کتابی به زبان آذری برای کودکان در ایران منتشر نشده و یا حداقل این موسسه نتوانسته است به مقاله یا کتابی در زمینه آموزش و ادبیات کودکان در آذربایجان در دهه ٤٠ و ٥٠ دست پیدا کند. به همین سبب، بر آن شده است که براى آموزگاران آن دوره زمانى در آذربایجان پرسشنامه اى تنظیم کند تا با یارى آن ها بتواند تصویر روشن ترى از آن دوران به دست دهد.

موسسه پژوهشى تاریخ ادبیات کودکان از این گروه از فرهنگیان تقاضا مى کند تا با ذکر نام، نام فامیل، سن و محل زندگى خود به پرسش هاى زیر پاسخ گویند و به پست الکترونیک موسسه ارسال کنند.

١- لطفاً دوره زمانى، مقطع تحصیلى و آموزشگاهى را که تدریس مى کردید، مشخص کنید.
٢- در آموزش زبان فارسى به کودکان آذرى زبان با چه دشوارى هایى روبه رو بودید؟ کودکان در یادگیرى درس ها به زبان فارسى چه مشکلاتى داشتند؟
٣- آیا دانش آموزان از ممنوعیت تدریس به زبان مادرى، ناخرسند بودند و اهیمت این موضوع را درک می کردند؟ اگر چنین است و نمونه هایى به یاد دارید، لطفاً بنویسید.
٤- ممنوعیت تدریس به زبان مادرى در آذربایجان تا چه اندازه براى شما در آشنا کردن کودکان با ادبیات آذرى محدودیت ایجاد مى کرد؟ آیا مى توانستید به شکل مستقل قصه هایى به زبان آذرى براى کودکان بگویید یا کتابى به این زبان در سر کلاس بخوانید؟ اگر چنین تجربه اى داشته اید، لطفا درباره آن توضیح دهید. کدام قصه ها و کتاب ها را براى دانش آموزان خود در این دوره خوانده اید؟
٥- آیا کتاب کودک و نوجوانى به زبان آذرى مى شناسید که در آن دوره دست به دست میان دانش آموزان مبادله و خوانده مى شد؟ اگر چنین است، لطفاً نام ببرید.

راهنما

کانال تلگرام موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان