ره آوردی از استان فارس

ره آوردی از استان فارس

 موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان،به دنبال شناسایی و گردآوری اطلاعات و مستندات دیداری - شنیداری برای پروژه ی "دوره ی کودکی" و فراخواندن تمامی علاقه مندان به حفظ میراث کودکی، که می توانند ما را در این زمینه یاری دهند، توانسته است به دانش بومی ارزشمند و منابع و اشیایی گرانمایه دسترسی پیدا کند.

این اشیا شاید در نگاه نخست برای مالکان آنها تنها یادگارها و خاطره هایی از گذشته باشند که برخی در وضعیت مناسب و بسیاری اما در وضعیت نامناسب نگهداری می شده اند. اما اکنون با کنار هم قرار گرفتن این اشیا در موسسه نه تنها بار معنایی بیش از یک خاطره کودکی دارند و به نوعی روایتگر سمت و سوی تاریخ کودکی در ایران هستند، بلکه تمام توان موسسه برای حفظ و نگهداری آنها به کار گرفته می شود تا پس از این، همراه با اطلاعات مستند مربوط به خود برای نسل حاضر و نسل های آینده به نمایش گذاشته شوند.

 آخرین مجموعه دریافتی، از طرف مینا آذری، فخرالسادات مظلومی، آمنه شفیعی سروستانی، شاهیده حسینی، نادر جامعی و رهام رفیعی، جمعی از علاقه مندان به فرهنگ و ادبیات کودکان کودکان ایران در شیراز است که با گردآوری اطلاعات و اشیا موزه ایی و فرستادن آن به موسسه، کارشناسان ما را در شناسایی جنبه های متنوع زندگی کودکان در گذشته یاری دادند. این مجموعه متنوع به لحاظ نوع و دوره ی تاریخی شامل: ننوی عشایری فارس است با عمری بیش از هشتاد سال، بقچه ی لباس بچه از جنس مخمل با یراق دوزی زیبا، روروک چوبی حاصل کار صنعتگری شیرازی، بادبزن های کوچک تزیین شده با پارچه و کاموا متعلق به کودکی شیرازی در گذشته، تیرکمان دست ساز پسر بچه ایی در اواخر دهه ۳۰، اسباب بازی های پلاستیکی و فلزی کوچک دخترانه و بازی های فکری متعلق به اواخر دوره ی پهلوی دوم که نمونه هایی از آنها تا اواخر دهه ۶۰ نیز در دست کودکان و نوجوانان دیده می شده است.  

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان با سپاس ویژه از این دوستان، همچنان از تمامی ایرانیان علاقه مند به فرهنگ و ادبیات کودکان ایران در داخل و خارج از ایران درخواست دارد، موسسه را در دستیابی به مستندات زندگی کودک ایرانی در گذشته یاری دهند.   

راهنما

کانال تلگرام موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان