اشیای قدیمی را دور می‌ریزند، چون نمی‌دانند به درد موزه می‌خورد

اشیای قدیمی را دور می‌ریزند، چون نمی‌دانند به درد موزه می‌خورد

روز سه‌شنبه ٢٦ آبان ١٣٨٣، در سایت خبری میراث فرهنگی مصاحبه یكی از خبرنگاران میراث فرهنگی با زهره قایینی از مسئولان مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات كودكان پیرامون موزه آینده تاریخ ادبیات كودكان ایران آمده است. قایینی در این مصاحبه به برگزاری نمایشگاه «كودك، ‌تاریخ، ‌زندگی»‌ اشاره می‌كند كه با همكاری میراث فرهنگی در كاخ نیاوران برگزار شد و كتاب‌ها و اشیای موزه‌ای مربوط به كودكان به نمایش درآمد.
قایینی در این مصاحبه می‌گوید: خوشبختانه برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی باعث می‌شود، مردم علاقه‌مند، از وجود چنین مراکزی مطلع شوند و آنچه را که تا به حال دور نینداخته‌اند به ما بسپارند. بسیاری از مردم اشیا قدیمی را دور می‌ریزند چون نمی‌دانند به درد موزه‌ها می‌خورد.»
او همچنین افزود: «خیلی‌ها بعد از دیدن نمایشگاه افسوس خوردند، چرا وسایل قدیمی‌شان را دور ریخته‌اند. بعضی‌ها هم آنچه مانده بود را به ما اهداء کردند. برای نمونه آقایی از اهالی قلهک، آلبومی در اختیار ما گذاشت که حاوی عکس‌های مدرسه‌ی اهالی قدیم این محله است و یا نوه خانم سارواریان، مدیر مدرسه کاخ  کودکان، تمام اسناد و مدارکی را که در زیرزمین این مدرسه نگهداری می‌شد، به موزه آینده تاریخ ادبیات کودک اهدا کرد. از این همکاری‌ها زیاد است. نمونه دیگر، اهدای عروسک‌های مومی و خمیری از سوی آقای دادجو مدیر انتشارات دادجو است، که شاید تنها نمونه عروسک‌هایی باشد که ایشان نزد خود دارند».
قایینی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با تاکید براین نکته که جست‌وجو برای یافتن مدارک جدید در ارتباط با تاریخ ادبیات کودک هنوز ادامه دارد، گفت: «چندی پیش مطلع شدیم كه در کتابخانه سلطنتی انگلستان یك واژه‌نامه خطی به زبان فارسی وجود دارد و برخی از تصاویر آن مربوط به اسباب‌بازی‌های كودكان ایرانی است، نظیر فرفره و یویو. ما قصد داریم با این کتابخانه مکاتبه کنیم،  شاید بتوانیم میکروفیلمی از این تصاویر داشته باشیم و در موزه آینده به نمایش درآوریم.»
قائینی در پایان پیرامون زمان و چگونگی راه‌اندازی موزه تاریخ ادبیات کودک و نوجوان گفت: «هنوز صحبت‌ها ادامه دارد، البته آقای مرعشی نظر مساعدی داشتند تا مکانی را در تهران به ما بدهند. تاکید ما این است که حتما در کنار موزه مرکز پژوهشی هم دایر شود تا بتوانیم مدام اطلاعات و مدارک تازه ای را به موزه اضافه کنیم. ما حتی حاضریم از یک مکان خیلی کوچک شروع کنیم، به هر حال به راه اندازی این موزه در زمانی نزدیک خیلی امیدوار هستیم.»
متن كامل مصاحبه در سايت مؤسسه

راهنما

کانال تلگرام موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان