سبز گردد شاخساران کهن

سبز گردد شاخساران کهن

کتاب «سبز گردد شاخساران کهن» بازتاب و چکیده دستاوردهای هفده سال فعّالیت مستمر برای راه‌اندازی و مدیریت یکی از مهدهای سالمندان است.

زمانی نه‌چندان دور، «کودکستان» ها در شهرهای ایران موضوعی «لوکس» به‌شمار می‌رفت، ولی اکنون در هر کوی و برزن، کودکستان و مهد کودکی برپاست. اکنون برپایی «مهد سالمندان» موضوعی «لوکس» است، ولی به‌زودی هنگامی فرا می‌رسد که بودن «مراکز روزانه سالمندان» یا همان مهد سالمندان ضروری خواهد شد. مکان‌هایی که مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها از صبح تا ظهر با هم‌سالان خود به فعالیت‌هایی بپردازند که به آن‌ها علاقه و نیاز دارند.

کتاب «سبز گردد شاخساران کهن» سرشار از ایده‌های نو و جذّاب برای کار با سالمندان است: ادبیات، هنر، زبان انگلیسی، یوگا، گردش و نمایش. تجربه‌ها و آموخته‌ها را از زبان کسانی می‌شنویم که بیش از یک دهه است در این کار، راه آزموده‌اند. هر ایده آزموده، قصه‌ای دارد که هر مربی به زبان خودش می‌گوید. کتاب صرفاً دستورالعمل برگزاری کلاس‌های هنر یا ادبیات یا … برای سالمندان نیست، بلکه داستان کار با سالمندان است با همه اُفت‌وخیزها، چالش‌ها و پاداش‌ها، کلافگی‌ها و شگفتی‌ها، کشف‌ها و ابداع‌ها، یاد دادن‌ها و یاد گرفتن‌ها، گیرها و رهایی‌هایش.

«همه کسانی که با سالمندان سروکار دارد، از بستگان و مربیان و مددکاران تا فعّالین محلی و ارگان‌هایی مانند شهرداری و بهزیستی، می‌توانند از این ایده‌ها الهام بگیرند و با تغییرهای لازم، اجرایی‌شان کنند. چه‌بسا ایده‌های آمده در کتاب، نویسندگان، هنرمندان و آموزگاران دیگر در حوزه‌های مختلف را سرِ شوق بیاورد تا بخواهند خودشان نیز بخشی از فرصت‌شان را به کار با سالمندان اختصاص دهند.»

کتاب «سبز گردد شاخساران کهن»، یک پیش‌گفتار و شش بخش دارد که هر بخش آن، با تصویرهای رنگی همراه است.

در پیش‌گفتار کتاب، چگونگی شکل‌گیری یک مرکز روزانه سالمندان با رویکرد آموزشی فرهنگی و هدف‌های آن بررسی و بازگو شده است.

در بخش یک تا پنج کتاب، به چگونگی انجام شدن گام‌به‌گام، در بازه زمانی هفده ساله، به تشریح فعّالیت‌ها و دستاوردهای ادبی، هنری، یوگا، زبان انگلیسی و آموزش قرآن با سالمندان پرداخته شده است.

در بخش شش کتاب، دیگر برنامه‌های این مرکز روزانه سالمندان بازگو شده است.

راهنما

کانال تلگرام موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان