داستانک‌های نخودی

داستانک‌های نخودی

نویسنده محمدهادی محمدی، تصویرگر کیوان اکبری

داستانک های نخودی، همان گونه که از نام آن پیداست، درباره ی شخصیتی به نام نخودی است. نخودی یکی از شخصیت های برگرفته از ادبیات عامیانه کودکان ایران است. نمونه های از این شخصیت ها در ادبیات کودکان کشورهای دیگر، نام هایی مانند فینگلی، فسقلی یا بند انگشتی دارند.

چرا کودکان به شخصیت هایی که بازنمایی خودشان در ابعاد و اندازه های قوطی کبریتی است، این قدر علاقه نشان می دهند؟ شناخت این پدیده آسان نیست، و ریشه های شناختی گوناگون مانند روان شناختی و بازی شناختی  و... دارد. دنیای کودکان دنیایی است که در آن شگفتی، می تواند بسیار عادی و روزمره باشد، قانون ها می تواند قانون نباشد و هرچیزی می تواند جای چیز دیگر قرار بگیرد.

داستانک های نخودی ، با شخصیتی که این بار از گردونگ هندوانه به روی زمین پرتاب شده، آمیختی از طنز کنشی ، زبانی و شگفتی است. نخودی در گردونکی زندگی می کرد که خوردن یک بار آش و بزرگ شدن شکم کسی مانند او همه قانون های این گردونک را به هم می ریخت، زیرا جا برای خوابیدن کم می آمد. شاه گردونک هندوانه برای این سرکشی ، دستور داد نخودی را به ناکجا آباد بفرستند. و البته از شانس خوش نخودی این ناکجا آباد زمین شد.

نخودی سازوکارهای زندگی در زمین را نمی داند و بیست و یک داستانک بعدی همه برآیندی از کوشش های او برای هم زیستی با زمینیان است. آیا نخودی در این کار کامیاب می شود؟ باید داستان را با کودکان خود سهیم شوید. گروه سنی مناسب برای این کتاب، از پیش دبستان تا دبستانی است. گاهی هم اگر شما بزرگسالان این مجموعه را بخوانید، شاید دنیای کودکان را بهتر درک کنید!

راهنما

کانال تلگرام موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان